ČILIJEVI BUHTELJČKI Z NADEVOM IZ MESA IN ČOKOLADE

Cilijevibuhteljcki

Kvašeno testo:
2,5 skodelic mleka
pol skodelice masla ali margarine
2 žlički sladkorja
1 žlička soli
4 zavitki aktivnega suhega kvasa za hitro vzhajanje
0,5-1 skodelice vode (oz. po potrebi)
2-3 jajca
8 skodelic večnamenske moke

Nadev:
1 manjša čebula
0,5 kg mlete govedine
sol
1 čili
50-60 g temne čokolade (80 %)
nariban sir za posip

Priprava:

1. V posodo damo mleko, maslo, sladkor in sol, postavimo na ogenj in pustimo, da zavre. Odstavimo in mešamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Dodamo kvas, skodelico vode in jajca ter z metlico stepamo. Dodamo moko in dobro premešamo, da dobimo gladko in voljno testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati. Ko testo prvič naraste, ga še enkrat pregnetemo in pustimo ponovno vzhajati.

2. Pomokamo delovno površino, nanjo položimo vzhajano testo in ga pomokamo. Razvaljamo ga na debelino malo več kot 1 cm in izrežemo manjše kroge. Postavimo jih v pečico, ogreto na 180 °C, za 5 minut, nato jih ohladimo. V sredino vsakega kroga vtisnemo jamico in jo napolnimo s čilijevim nadevom ter po vrhu potresemo z naribanim sirom. Zopet postavimo v pečico in pečemo še toliko časa, da se sir stopi.

3. Nadev pripravimo tako, da v vroči ponvi na maščobi popražimo sesekljano čebulo. Ko se zmehča, dodamo mleto govedino in drobno sesekljan čili, ki smo mu pred tem odstranili semena. Začinimo po okusu in pražimo toliko časa, da je meso kuhano (približno 10 minut). Dodamo čokolado, premešamo, da se poveže z ostalimi sestavinami, odstavimo in pustimo, da se nadev ohladi.

Okusne čilijeve buhteljčke je pripravil ameriški kuhar Christopher Williams, ki je v okviru projekta »Food diplomacy« obiskal Slovenijo. Več o njegovem obisku pri nas si lahko preberete v poletni številki revije Pet zvezdic (julij/avgust 2015).

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: