MEDENA JABOLČNO-SKUTNA TORTICA

jabolcno medena tortica.jpg
Za 12 tortic ali klasično torto premera 24 – 26 cm
 
Testo - biskvit:
5 jajc 
6 dag sladkorja 
4 dag medu
2 dag olja
8 dag moke
7 dag mletih orehov
za noževo konico pecilnega praška

Nadev:
300 g jabolk
3 žlice vode
2 žlici limoninega soka
2 žlici tekočega medu
70 g rozin
cimetov sladkor po okusu
limonin sladkor po okusu

Nadev 2:
350 g pretlačene skute
4 žlice kisle smetane
2 žlici tekočega medu
2 žlički limoninega soka

Dekoracija:
2 jabolki

Priprava
Testo: Rumenjake ločimo od beljakov in jih umešamo s polovico sladkorja. Iz beljakov stepemo sneg. Proti koncu stepanja mu dodamo drugo polovico sladkorja. Rumenjakom primešamo med in olje. Narahlo primešamo še sneg in moko z mletimi orehi ter pecilnim praškom. Testo namažemo na papir za peko in spečemo. Pečen in ohlajen biskvit z okroglim modelčkom razrežemo na kroge (ti bodo posamezne plasti tortice).

Nadev 1: Jabolka olupimo, odstranimo peške in jih na tanko narežemo. V kozici jih skupaj z dodatkom vode, limoninega soka in dveh žlic medu dušimo pribl. 10 minut. Dodamo rozine ter cimetov sladkor. Zmešamo in pustimo, da se nadev ohladi.

Nadev 2: Skuto, kislo smetano, med in limonin sladkor zmešamo v gladko zmes.

Sestava tortice: Pri sestavljanju enoporcijskih tortic si lahko pomagamo s kovinskimi valji oziroma modeli. Za vsako tortico potrebujemo dve plasti biskvita. Spodnjo plast pokapljamo s tekočino, ki je ostala od dušenja jabolk. Namažemo z dvema tretjinama skutnega nadeva, nanj naložimo še jabolčni nadev. Pokrijemo z drugo polovico biskvita. Preostali skutni nadev namažemo po vrhu. Tortice postavimo v hladilnik, da postanejo sočne. Pred serviranjem na vrh vsake položimo rezino flambiranega jabolka. Okrasimo še z jabolčnim čipsom in ponudimo.

Recept so pripravili študentje BIC Ljubljana, Višje strokovne šole.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: