SOČNE REZINE S SKUTO, JOGURTOM IN GROZDJEM

rezine

Krhko testo:
6 rumenjakov
15 dag sladkorja
35 dag ostre moke
1 pecilni prašek
1 vaniljin sladkor
20 dag margarine

Jogurtov nadev:
6 beljakov
20 dag sladkorja
0,5 l navadnega jogurta
20 dag skute
vaniljin sladkor
nastrgana limonina lupinica
6 žlic ostre moke
grozdje (ali drugo sadje)

Priprava:
Testo: Iz naštetih sestavin pripravimo krhko testo in ga razdelimo na tretjine. Eno tretjino zavijemo v prozorno folijo in damo za eno uro v zamrzovalnik. Preostali dve tretjini testa združimo, zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku.
Nadev: Iz beljakov naredimo trd sneg in dodamo pol sladkorja. Skuto in jogurt zmešamo skupaj, dodamo drugo polovico sladkorja z začimbami (vaniljin sladkor, limonina lupinica) in vse skupaj dobro zmešamo. Pripravljeni masi dodamo stepen sneg in moko ter previdno, a dobro premešamo, da dobimo gladek nadev.
Zaključevanje: Testo iz hladilnika razvaljamo in ga damo v pomaščen ter pomokan pekač. Po testu prelijemo pripravljen nadev in potresemo s poljubnim sezonskim sadjem (grozdju predhodno odstranimo peške). Po vrhu z ribežnom grobo naribamo testo iz zamrzovalnika. Pečemo približno 40 minut pri temperaturi 160 °C.

Recept in sladico so pripravili dijaki pod vodstvom mentorjev na Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Srednji šoli za gostinstvo in turizem. Še več njihovih predlogov za dobrote z jesenskim sadjem objavljamo v oktobrski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: