SOČNE REZINE S SKUTO, JOGURTOM IN GROZDJEM

rezine

Krhko testo:
6 rumenjakov
15 dag sladkorja
35 dag ostre moke
1 pecilni prašek
1 vaniljin sladkor
20 dag margarine

Jogurtov nadev:
6 beljakov
20 dag sladkorja
0,5 l navadnega jogurta
20 dag skute
vaniljin sladkor
nastrgana limonina lupinica
6 žlic ostre moke
grozdje (ali drugo sadje)

Priprava:
Testo: Iz naštetih sestavin pripravimo krhko testo in ga razdelimo na tretjine. Eno tretjino zavijemo v prozorno folijo in damo za eno uro v zamrzovalnik. Preostali dve tretjini testa združimo, zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku.
Nadev: Iz beljakov naredimo trd sneg in dodamo pol sladkorja. Skuto in jogurt zmešamo skupaj, dodamo drugo polovico sladkorja z začimbami (vaniljin sladkor, limonina lupinica) in vse skupaj dobro zmešamo. Pripravljeni masi dodamo stepen sneg in moko ter previdno, a dobro premešamo, da dobimo gladek nadev.
Zaključevanje: Testo iz hladilnika razvaljamo in ga damo v pomaščen ter pomokan pekač. Po testu prelijemo pripravljen nadev in potresemo s poljubnim sezonskim sadjem (grozdju predhodno odstranimo peške). Po vrhu z ribežnom grobo naribamo testo iz zamrzovalnika. Pečemo približno 40 minut pri temperaturi 160 °C.

Recept in sladico so pripravili dijaki pod vodstvom mentorjev na Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Srednji šoli za gostinstvo in turizem. Še več njihovih predlogov za dobrote z jesenskim sadjem objavljamo v oktobrski številki revije Pet zvezdic.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: