KOSTANJEVA JUHA Z JURČKOVO ROLICO

KOSTANJEVAJUHA

(za 6 oseb)

Kostanjeva juha:
olje
1 čebula
1 strok česna
7 dl jabolčnega soka (Vipi)
7 dl vode
0,5 kg olupljenega pečenega kostanja
0,5 kg jušne zelenjave (korenje, por, gomoljna zelena,...)
sol, poper

Jurčkove rolice:
olje
1 čebula
4 celi jurčki (z Jelovice)
2 dl sladke smetane
sol, poper
6 trakov listnatega testa (6x20 cm)

Kostanjevi mošnjički:
6 kuhanih kostanjev
6 rezin suhega vratu
porovi laski

Priprava:
Juha: Na olju popražimo sesekljano čebulo in česen, zalijemo z jabolčnim sokom in vodo. Dodamo pečen in olupljen kostanj ter narezano jušno zelenjavo, začinimo in kuhamo slabo uro. Ko je zelenjava zmehčana, juho spasiramo s paličnim mešalnikom in jo še 10 minut kuhamo. Nato jo precedimo skozi drobno cedilo.

Rolice: Na olju popražimo narezano čebulo do zlatorumene barve. Dodamo na lističe narezane jurčke in mešamo, da vsa tekočina izhlapi. Dodamo sladko smetano, začinimo in kuhamo, da se zgosti. Zmes spasiramo s paličnim mešalnikom (ne čisto do konca, naj ostanejo še vidni koščki jurčkov).
Trakove listnatega testa navijemo na tulce za šamrole in jih ocvremo v vročem olju, da postanejo mehurčkasti in zlatorjavi. Testene tulce nadevamo z jurčkovo kremo.

Mošnjički: Vsak kuhan in olupljen kostanj ovijemo z rezino suhega vratu in povežemo v mošnjiček s porovimi laski (por na tanko narežemo). Nadevane jurčkove rolice in kostanjeve mošnjičke pečemo približno 6 minut v pečici, ogreti na 200 do 250 °C.

Zaključevanje krožnika: V globoke krožnike za juho položimo jurčkovo rolico, nanjo kostanjev mošnjiček in zalijemo s kostanjevo juho. Dodamo še kanček sladke smetane in ponudimo.

Juho sta v okviru otvoritvene večerje Okusi Radol'ce pripravila Gostišče Tulipan iz Lesc in Joštov hram iz Podnarta.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: