PUSTNI KLOVN IN VALENTINOVO SRCE

Klovn

Biskvit:
8 jajc
40 dag sladkorja
1 pecilni prašek
25 dag moke
2 žlici kakava v prahu

Krema:
1 liter mleka
10 žlic ostre moke
25 dag sladkorja
25 dag masla
2 vaniljina sladkorja

Obliv:
bela čokolada

Dekoracija:
kornet
različni posipi
stepena smetana
sadje

Priprava:
Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake in drugo polovico sladkorja pa stepamo do penastega. Sneg in rumenjakovo maso združimo in rahlo zmešamo ter vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Spečemo pri temperaturi 180 °C.

Medtem pripravimo kremo. Moko zmešamo v nekaj hladnega mleka in jo zakuhamo v preostalo mleko na zelo nizki temperaturi – tako kot bi kuhali puding. Tako kuhano maso ohladimo in ji dodamo penasto zmiksano mešanico sladkorja, vaniljevega sladkorja in masla.

Iz pečenega biskvita izrežemo malo večje srčke (če bomo pripravili klovne, pa del biskvita zdrobimo). Po dva izrezana biskvita združimo, vmes nadevamo kremo. Kremo premažemo še okoli in oblijemo z belim čokoladnim prelivom ter poljubno okrasimo.

Biskvit, ki smo ga zdrobili, pomešamo z nekaj kreme in oblikujemo kroglice, ki jih prav tako oblijemo s čokolado in pustno okrasimo. Uporabimo jih lahko za glavo klovna ali pa »cake pope« oziroma tortice na palčkah.

Recept so pod mentorstvo strokovnih učiteljev Simone Pompe, Marijane Novak, Jolande Balant, Irene Herlah in Janeza Jevšnika pripravili dijaki Šolskega centra Velenje. Še več njihovih namigov za slane in sladke pustne jedi objavljamo v februarski številki revije Pet zvezdic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: