ČOKOLADNA PENA S TEMNIM PIVOM

Sladicaspivom

(za 10 porcij)

Angleška krema:
•500 ml temnega piva (240 ml reduciranega piva)
•60 g rumenjaka
•30 g sladkorja

Temna čokoladna pena:
•200 g angleške kreme
•210 g čokolade (64 %)
•300 g sladke smetane

Priprava:
Temno pivo reduciramo (kuhamo) toliko časa, da ostane 240 ml tekočine. Rumenjake in sladkor dobro umešamo. Prilijemo še vroče reducirano pivo ter stepamo nad soparo toliko časa, da se zmes speni, zgosti in segreje do 82 ºC.

Tako pripravljeni vroči angleški kremi (200 g) dodamo čokolado in mešamo, da se popolnoma stopi. Zmes ohladimo, nato ji narahlo primešamo stepeno sladko smetano. Postavimo na hladno, da se pena nekoliko strdi.

Kremo lahko ponudimo na lešnikovem drobljencu, za dekoracijo in svežino pa dodamo koščke sadja.

Sladico so pripravili študenti BIC Ljubljana - KULT316 pod taktirko mentorice Marjete Cevc. Še dva njihova recepta za sladico s pivom (kremni sladoled s pivom in čokoladna tortica s pivom in karamelno kremo) objavljamo v poletni številki revije Pet zvezdic (julij/avgust 2016).

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: