JUHA IZ KORENČKA, INGVERJA IN KORIANDRA

Korenckovajuha

Za 4 osebe

Sestavine:
3 žlice oljčnega olja
2 srednje veliki čebuli
450 g korenja
košček (1 cm) svežega ingverja
pol žličke mletih koriandrovih semen
pest svežega koriandra (lističi)
1,2 l zelenjavne jušne osnove ali vode
sol
mleti črni poper

Priprava:
Olje segrejemo v veliki ponvi na srednjem ognju, dodamo sesekljano čebulo in pražimo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo narezano korenje, olupljen in nariban ingver ter sesekljane lističe svežega koriandra in mleta koriandrova semena. Dobro premešamo in zalijemo z vodo. Segrejemo do vrenja, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo po okusu ter juho ponudimo.

V septembrski številki objavljamo na straneh 34-41 še nekaj receptov in zanimivosti za jesenske juhe, ki jih pripravimo iz korenaste in gomoljaste zelenjave (Guliver / Stockfood).

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: