PIŠKOTI - MANDLJEVE ZVEZDICE

MandljeveZvezdice

Testo:
430 g moke
100 g mletih mandljev
330 g masla
160 g sladkorja v prahu
20 g kakava
10 g vaniljevega sladkorja
65 g jajc
30 g rumenjakov
cimet po okusu
nastrgana limonina lupina
1 g soli

Lešnikov nadev:
100 g jedilne čokolade
200 g nugat paste (lešnikova krema)

Priprava:
•Iz sestavin zgnetemo krhko testo, ki naj v hladilniku počiva 30 minut.
•Testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in z modelčkom izrezujemo zvezdice. Polovici zvezdic na sredini izrežemo še luknjico.
•Piškote polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih 8 do 10 minut v pečici, ogreti na 180 °C.
•Nadev pripravimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado in ji primešamo mehko nugat pasto.
•S pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo kremo na ohlajene piškote. Prekrijemo jih z drugo polovico piškotov (tistimi z luknjico).
•Strjene piškote okrasimo s stopljeno čokolado, s pomočjo papirnate dresirne vrečke (peki papir zvijemo v škrnicelj in odrežemo konico, da bo čokolada iz škrniclja tekla kot tanka nit).

Piškote so pod mentorstvom učiteljic pripravili dijaki smeri slaščičarstvo na BIC Ljubljana. Še več njihovih zanimivih receptov za pripravo prazničnih sladic, tudi medenjakov in drugih medenih izdelkov, objavljamo v decembrski številki revije Pet zvezdic.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: