VALENTINOVO SRCE S SKUTO

VALENTINOVO SRCE S SKUTO

Testo:
1 kocka kvasa Fala (42 g)
2 dl mleka
1,5 male žličke soli
50 dag moke
4 dag sladkorja
15 dag kisle smetane
0,5 dl ruma
2 rumenjaka
5 dag masla
3 žlice kakava v prahu

Nadev:
2 beljaka
15 dag sladkorja
50 dag skute
1 vaniljin sladkor
pomarančna lupinica
jajce za premaz

Priprava:
•V mleku raztopimo kvas Fala. V posodo električnega mešalnika odmerimo sol, moko, sladkor, kislo smetano, rum, dodamo rumenjaka in v mleku raztopljeni kvas. Zamešamo testo in med počasnim mešanjem postopno dodajamo na lističe narezano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga, če poskušamo s prsti kroglico testa razvleči. Čisto na koncu dodamo še kakav v prahu in mešamo še toliko, da se testo enakomerno obarva. Posodo pokrijemo in damo testo na toplo vzhajati.

•Med vzhajanjem pripravimo nadev. Beljaka stepemo ob postopnem dodajanju sladkorja v trd sneg. V skuto vmešamo vaniljin sladkor, naribano lupinico bio pomaranče in sneg beljakov.

•Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati. Nato testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in tesno zvijemo v zavitek. Zavitek po dolžini prerežemo na dva dela, tako da se na začetku še drži skupaj. Oba dela (kraka) med seboj prepletemo, pri čemer pazimo, da je na dnu cela polovica zavitka, na vrhu pa prerezana, da nastane lep vzorec testa in nadeva. Pekač v obliki srčka premažemo z maslom in vanj previdno položimo prepleteni zavitek, tako da se obe polovici stikata v konici srca.

•Zavitek premažemo s stepenim jajcem in ga damo ponovno vzhajati. Čez približno pol ure, ko je lepo vzhajal, ga prestavimo v vročo pečico in ga pečemo približno 45 minut na 175 °C.

Recept je prispevala Fala (podjetje Bonopan d.o.o.). Za več slastnih Falinih receptov poglejte na spletno stran www.kruhinpotica.com.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: