SPOMLADANSKA LASTOVKA

Sparglji

File lastovke na špargljevi fregoli
(za 4 osebe)

Sestavine:
0,70 kg ribe morska lastovka
drobna zrnata testenina fregola (Fregola Sarda)
zeleni šparglji
0,1 l zelenjavne juhe
maslena kocka
0,10 kg mlade špinače
sol, poper

Priprava:

•File lastovke popečemo na žaru.

•Testenino fregolo v osoljeni vodi kuhamo 15 minut.

•V ponvi na oljčnem olju prepražimo narezane in skuhane šparglje. Dodamo fregolo, zalijemo z juho, pokuhamo, zgostimo in začinimo.

•Mlado špinačo skuhamo, začinimo in zmiksamo v kremno omako.

•S čopičem po krožniku potegnemo linijo špinačne kreme. Nanjo položimo fregolo s šparglji, ki smo jo pred tem nadevali v kalup in pečen file lastovke. Okrasimo s kuhanimi špargljevimi vršički, pokapljamo z dobrim oljčnim oljem in postrežemo.

Jed so pripravili v Gostilni pri Hrastu v Novi Gorici (foto: Peter Irman). Še več receptov za jedi s šparglji objavljamo v aprilski številki revije Pet zvezdic.

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: