SPOMLADANSKA LASTOVKA

Sparglji

File lastovke na špargljevi fregoli
(za 4 osebe)

Sestavine:
0,70 kg ribe morska lastovka
drobna zrnata testenina fregola (Fregola Sarda)
zeleni šparglji
0,1 l zelenjavne juhe
maslena kocka
0,10 kg mlade špinače
sol, poper

Priprava:

•File lastovke popečemo na žaru.

•Testenino fregolo v osoljeni vodi kuhamo 15 minut.

•V ponvi na oljčnem olju prepražimo narezane in skuhane šparglje. Dodamo fregolo, zalijemo z juho, pokuhamo, zgostimo in začinimo.

•Mlado špinačo skuhamo, začinimo in zmiksamo v kremno omako.

•S čopičem po krožniku potegnemo linijo špinačne kreme. Nanjo položimo fregolo s šparglji, ki smo jo pred tem nadevali v kalup in pečen file lastovke. Okrasimo s kuhanimi špargljevimi vršički, pokapljamo z dobrim oljčnim oljem in postrežemo.

Jed so pripravili v Gostilni pri Hrastu v Novi Gorici (foto: Peter Irman). Še več receptov za jedi s šparglji objavljamo v aprilski številki revije Pet zvezdic.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: