HLADNO DIMLJENA POSTRV NA RAVIOLIH, POLNJENIH Z RIKOTO IN KOPRIVAMI

Ravioli

(za 4 osebe)

Sestavine:
hladno dimljena postrv
postrvje ikre
mladi listi travniške kozje brade

Rezančevo testo:
100 g ostre moke
2 rumenjaka
pol žlice oljčnega olja
pol žlice vode
sol

Nadev:
100 g ricotte (različica skute)
25 g naribanega parmezana
100 g sesekljanih blanširanih kopriv
1 žlička balzamičnega kisa
2 žlici drobno sesekljanih peteršiljevih stebelc
1 jajce
sol
mleti beli poper

Omaka:
0,25 l ribje osnove
1 dl belega vina
70 g sladke smetane
1 žlica kisle smetane
1 žlica kockic kuhanega krompirja
15 g ohlajenega masla

PRIPRAVA
Ravioli:
Zamesimo rezančevo testo, ki naj malo počiva. Medtem pripravimo nadev. Vse sestavine združimo, premešamo in pustimo v hladilniku, da se povežejo (če je zmes preredka, dodamo malo ostre moke). Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge (s premerom pribl. 10 cm). Na vsakega položimo žličko nadeva, testo prepognemo čez nadev, da dobimo obliko meseca. Robove stisnemo skupaj in oba koničasta konca združimo, da dobimo krog in obliko tortelina. Raviole skuhamo v slani vodi.

Omaka: Ribjo osnovo in vino pokuhamo na polovico. Dodamo sladko in kislo smetano ter kuhan krompir, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pred serviranjem vmešamo še hladen košček masla, da dobimo gladko in svetlečo omako.

Zaključevanje: V krožnik na omako položimo 3 kuhane raviole, dodamo nekaj rezin hladno dimljene postrvi, lahko tudi malo postrvjih iker ter blanširano divjo zelenjavo, na primer poganjke travniške kozje brade.

Jed je pripravil chef Miha Dolinar, ki je izkušnje nabiral v Londonu, zdaj pa vodi in ustvarja v ponovno oživljenem Gostišču Milka v Kranjski Gori. Njegovo zgodbo in recepte predstavljamo v junijski številki revije Pet zvezdic. FOTO JEDI: Peter Irman

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: