OREHOVI KOLAČKI Z BRESKVAMI

Kolacki

Testo:
55 dag moke
pol kocke kvasa Fala
2 dl mleka
1 dl kisle smetane
0,2 dl ruma
5 dag sladkorja
2 rumenjaka
8 dag masla
1,5 žličke soli

Nadev:
1 kg breskev
20 dag sladkorja
30 dag grobo mletih orehov
2 beljaka

Okrasitev:
4 breskve za dekoracijo
šest razpolovljenih orehovih jedrc

Premaz:
jajce za premaz

Priprava:
•Kvas raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez masla. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem postopno dodajamo lističe masla. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Nato posodo pokrijemo in jo za nekaj časa postavimo na toplo, da testo vzhaja.
•Medtem pripravimo nadev. Breskve olupimo, narežemo in v ponvi dušimo tako dolgo, da izhlapi tekočina. Dodamo 15 dag sladkorja (količino prilagodimo glede na sladkobo breskev), kuhamo še kakšno minuto, nato vmešamo grobo mlete orehe. Pustimo, da se nadev ohladi. Medtem ob postopnem dodajanju preostalega sladkorja stepemo beljaka v trd sneg. Tega vmešamo v še mlačen nadev.
•Breskve za dekoracijo olupimo in narežemo na rezine).
•Vzhajano testo stresemo na pomokan pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Nato ga razvaljamo in izrežemo 10 cm kroge, ki jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Na sredino vsakega damo žličko nadeva, dve rezini breskve in dodamo grobo mlete orehe ali pol orehovega jedrca. Robove testa premažemo s stepenim jajcem.
•Kolačke damo na toplo vzhajat. Nato pekač prestavimo v vročo pečico in pečemo približno pol ure pri 180 °C.

Recept je za revijo Pet zvezdic prispeval Fala Slonček: http://kruhinpotica.com/

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: