ČOKOLADNA LCHF TORTICA

LCHF_tortica

(LCHF = nizka vsebnost ogljikovih hidratov, visoka vsebnost maščob; ne vsebuje sladkorja in moke)

(za 4 monoporcijske tortice)

Biskvit:
130 g čokolade 72% kakava
160 g beljaka
80 g sladila Sukrin
100 g rumenjakov
130 g masla

Temna čokoladna krema:
250 g čokolade 72%
250 ml sladke smetane

Svetla čokoladna krema:
250 g mlečne čokolade brez sladkorja
250 ml sladke smetane

Priprava:
•Biskvit pripravimo tako, da beljake, ki smo jim dodali sladilo, stepemo v čvrst sneg. V posodi nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado. Odstavimo, dodamo najprej rumenjake, dobro premešamo, nato primešamo še pripravljen sneg. Vlijemo v model (, pomaščen in obložen s peki papirjem, in pečemo 10 minut na temperaturi 180°C. Biskvit ohladimo in izrežemo 4 kroge v velikosti ene porcijske tortice (premera 8 cm) in še 4 kroge, ki so v premeru 1 cm manjši od velikosti tortice.
•Temno čokoladno kremo pripravimo tako, da v posodi nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in primešamo 100 ml tekoče sladke smetane. Ohladimo in vmešamo 150 ml stepene smetane.
•Svetlo čokoladno kremo pripravimo tako, da v posodi nad vodno kopeljo stopimo mlečno čokolado brez sladkorja in primešamo 250 ml smetane. Pripravljeno zmes pustimo ohlajati čez noč ter jo kasneje ponovno zmešamo.
•Tortico sestavimo v okroglem modelu (tulec) s premerom 8 cm. Najprej na dno položimo večjo plast biskvita, dodamo plast svetle čokoladne kreme in nanjo položimo manjšo plast biskvita. Prekrijemo s kremo iz temne čokolade. Sestavljeno tortico ohladimo. Pred postrežbo jo s čokolado posprejamo in okrasimo z belo čokoladno čipko.

Tortico so pod taktirko slaščičarke Urške Jan pripravili v slaščičarski delavnici Hotela in casinoja Mond v Šentilju (FOTO: Peter Irman). Še več njihovih receptov objavljamo v septembrski številki revije Pet zvezdic.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: