ČATNI IZ JABOLK, ČILIJA IN ROZIN

Jabolcnicatni

Količina: približno 900 g
Zahtevnost: enostavno, 45 minut

Sestavine:
450 g jabolk
200 g rdeče čebule
350 ml jabolčnega kisa
200 g rjavega sladkorja
15 ml čilijeve omake (neobvezno)
2 lovorova lista
2 cimetovi palčki
100 g svetlih rozin

Priprava:
1. Jabolka razkoščičimo in narežemo na kocke, čebulo sesekljamo.
2. Vse naštete sestavine damo v velik lonec in kuhamo na srednji visoki temperaturi približno 35 minut, da dobimo gosto, sirupasto omako.
3. Pustimo, da se čatni popolnoma ohladi, nato ga prelijemo v sterelizirane steklene kozarčke, ki jih dobro zapremo.
4. Tako pripravljen čatni hranimo v hladilniku do enega meseca.
5. Postrežemo z jabolčno-krompirjevim kruhom s kumino (recept v oktobrski številki revije Pet zvezdic).

Še več receptov z jabolki objavljamo v oktobrski številki revije Pet zvezdic (foto: Guliver/stockfood).

*********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: