ČATNI IZ JABOLK, ČILIJA IN ROZIN

Jabolcnicatni

Količina: približno 900 g
Zahtevnost: enostavno, 45 minut

Sestavine:
450 g jabolk
200 g rdeče čebule
350 ml jabolčnega kisa
200 g rjavega sladkorja
15 ml čilijeve omake (neobvezno)
2 lovorova lista
2 cimetovi palčki
100 g svetlih rozin

Priprava:
1. Jabolka razkoščičimo in narežemo na kocke, čebulo sesekljamo.
2. Vse naštete sestavine damo v velik lonec in kuhamo na srednji visoki temperaturi približno 35 minut, da dobimo gosto, sirupasto omako.
3. Pustimo, da se čatni popolnoma ohladi, nato ga prelijemo v sterelizirane steklene kozarčke, ki jih dobro zapremo.
4. Tako pripravljen čatni hranimo v hladilniku do enega meseca.
5. Postrežemo z jabolčno-krompirjevim kruhom s kumino (recept v oktobrski številki revije Pet zvezdic).

Še več receptov z jabolki objavljamo v oktobrski številki revije Pet zvezdic (foto: Guliver/stockfood).

*********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: