REZANCI Z BUČO, MAKOM IN HRUSTLJAVO PREKMURSKO ŠUNKO

Rezancizbuco

(za 4 osebe)

Sestavine:
prekmurska šunka
500 g rezancev
500 g buče (hokaido)
3 žlice oljčnega olja
5 strokov česna
0,2 dl suhega belega vina
0,2 dl smetane za kuhanje
4 do 5 žlic celega maka
jušna osnova
sol, poper

Priprava:
•Prekmursko šunko narežemo na tanke rezine in jo posušimo v dehidratorju ali v pečici pri nizki temperaturi.
•Večji lonec z vodo solimo in v krop stresemo testenine. Kuhamo 2 do 3 minute manj, kot je označeno na embalaži.
•Omako pripravimo tako, da buči odstranimo sredico in jo najprej narežemo na krhlje, ki jih olupimo, nato na majhne, polcentimetrske kocke. Polovico skuhamo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Preostanek bučnih kock v ponvi na oljčnem olju in sesekljanem česnu najprej na hitro popražimo, nato prilijemo belo vino in dušimo, da se buča zmehča. Na koncu dodamo zmiksano bučo, smetano za kuhanje in mak. Začinimo s poprom in soljo po okusu ter dobro premešamo.
•Odcejene kuhane testenine stresemo v ponev z omako in kuhamo še 2 do 3 minute. Po potrebi dodamo jušno osnovo.
•Rezance okrasimo s sušeno prekmursko šunko, dodamo nastrgan parmezan in postrežemo.

Jed so pripravili v bistroju Uno v Murski Soboti. Še več njihovih receptov za jedi z bučami, pa objavljamo v novembrski številki revije Pet zvezdic. Foto: Peter Irman

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: