PIKANTNI BOŽIČNI PIŠKOTKI

Pikantnipiskoti

Čas predpriprave:15 minut +  2 uri za počivanje testa
Čas pečenja:10 minut

Testo:
• 165 ml medu
• 165 ml rjavega sladkorja
• 1 veliko jajce
• 15 ml limoninega soka
• 5 ml naribane limonine lupinice
• 420 ml gladke moke
• 2,5 ml sode bikarbone
• po 2 ml mletega ingverja, cimeta, klinčkov
• 125 ml kandirane limonine lupine
• 125 ml fino sesekljanih mandljev

Premaz:
• 125 ml vode
• 250 ml sladkorja
• 60 ml sladkorja v prahu

Priprava:
1.V ponvi zavremo med. Odstavimo in dodamo rjav sladkor, razžvrkljano jajce, limonin sok, drobno nastrgano limonino lupinico, moko, sodo bikarbono in mlete začimbe. Dobro premešamo, nato dodamo še drobno nasekljano kandirano limonino lupino (lahko tudi kandirano lupino pomaranče) in fino sesekljane mandlje. Pregnetemo. Testo oblikujemo v kroglo, ki jo zavijemo v prozorno folijo in za 2 uri postavimo v hladilnik.
2.Testo razvaljamo in z modelčki poljubnih oblik izrežemo piškote. Pečemo jih v pečici, ogreti na 190°C, približno 10 minut oziroma toliko časa, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.
3.Za premaz v posodi segrejemo vodo, sladkor in sladkor v prahu. Rahlo naj vre 3 minute, nato s sladkornim sirupom premažemo pečene in ohlajene piškotke. Okrasimo jih po želji.

Recept in fotografija: Guliver / Stockfood

Še več slastnih prazničnih receptov, od predjedi do sladice, najdete v decembrski številki revije Pet zvezdic.

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: