PRESNI KROFI

Presni krofi

Sestavine:
100 g ovsenih kosmičev
sok 1 pomaranče
30 g sesekljanih mandljev
30 g mletih orehov
150 g datljev
40 g kokosove moke
50 g kokosovega olja
3 žlice medu

Priprava:
Ovsene kosmiče namočimo s sokom pomaranče, premešamo in pustimo stati eno uro. Dodamo preostale sestavine in vse skupaj »zmiksamo« v mlinčku. Dobimo gosto zmes, iz katere oblikujemo manjše krofe.

Recept in jed so pripravili študenti in mentorji v Gostišču na Trgu, hiši kulinarike in turizma v Novem mestu (GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma). Še več pustno, predvsem pa dolenjsko obarvanih jedi, ki so jih pripravili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto ter v zgoraj omenjenem gostišču, objavljamo v februarski številki revije Pet zvezdic. Foto: Peter Irman

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: