Gostje radi obiskujejo okolju prijazne restavracije in hotele

Tork Natural Lunch Napkin 8F 477351.jpg

Rezultati nedavne raziskave blagovne znamke Tork kažejo, da 55% gostov daje prednost ali celo išče trajnostne restavracije in gostinske objekte*. Na vtis, ki ga restavracija pusti gostu, poleg hrane iz odgovornih virov in kvalitete storitev pomembno vplivata tudi kakovost prtičkov in drugih namiznih dodatkov ter način, kako je miza pogrnjena. Svojim jedem priložite naravne prtičke. Zakaj se to splača?

Ali ste vedeli?

V restavracijah sta v primeru velike frekvence obiskovalcev, proizvodnja in kontinuirano pranje tekstilnih prtičkov večje breme za okolje kot uporaba papirnatih prtičkov. Z NARAVNIMI PRTIČKI TORK LAHKO VAŠA RESTAVRACIJA POSTANE OKOLJU PRIJAZNA.

Kako lahko z naravnimi papirnatimi prtički Tork zmanjšate ekološki odtis svoje restavracije?

  • Naravna barva, brez dodajanja barvil in belila.
  • Biološko razgradljivo, možno kompostiranje (EN 13432).
  • Izdelek je narejen iz 100% recikliranega materiala, torej iz materialov, ki izhajajo iz odgovornega gospodarjenja z gozdovi.
  • Izdelek je opremljen z eko etiketo FSC in EU.
  • Na voljo v reciklirani kartonski embalaži, 85% je izdelana iz sladkornega trsa.

»Ugotovili smo, da če potrošniki lahko izbirajo med okolju prijaznimi in manj prijaznimi izdelki ter storitvami na podobni cenovni ravni, prevladuje zeleno razmišljanje. Mlajša generacija v tem pogledu še dodatno izstopa, kar vpliva tudi na njene navade,« je povedala Erika Sárközi, produktna vodja za izdelke Tork.

Okolju prijaznim restavracijam lahko ponudimo tudi MOŽNOST POTISKA PRTIČKOV, da bi tudi tako povečale svojo edinstvenost in prepoznavnost. Po naših ugotovitvah 75% gostov sporočilo na prtičku prebere, 70% pa si ga tudi zapomni. Zato je logotip ali edinstveno sporočilo na prtičkih lahko učinkovito oglaševalsko orodje **.

Več informacij lahko dobite na:
mladen.knezevic@essity.com

Natural_Dinner_Shot_2B.JPG
Tork Natural Dinner Napkin 8F 477352 leaflet.jpg