SVEDRČKI S SLANINO IN ČEMAŽEVIMI CVETOVI

Cemazevisvedercki

Sestavine:
530 g bele moke
1,5 žličke soli
2 dl mleka
pol kocke kvasa Fala
40 g sladkorja
90 dag jogurta
1 jajce
2 rumenjaka
6 žlic olja

Nadev:
200 g prešane slanine (rezine)
pest čemaževih cvetov

Premaz:
1 jajce

Priprava:
•V posodo električnega mešalnika odmerimo moko in sol. V toplem mleku raztopimo kvas in sladkor, prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine, razen olja, in zamešamo testo. Med počasnim mešanjem postopoma dodajamo olje. Na koncu mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo kompaktno in gladko. Posodo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

•Vzhajano testo pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Nato ga razvaljamo na dva večja kvadrata. Na enega položimo rezine slanine, posujemo z nasekljanimi čemaževimi cvetovi in prekrijemo z drugim delom testa. Razrežemo na približno 2 cm široke in 10 do 15 cm dolge trakove. Vsakega zavrtimo okoli svoje osi, da dobimo obliko svedrčka. Zložimo jih na pekač, premažemo s stepenim jajcem (po želji potresemo še z nekaj cvetovi) in damo ponovno vzhajati.

•Vzhajane svedrčke prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih pri 180 °C, od 10 do 15 minut, da se lepo obarvajo. Ponudimo lahko tople ali hladne.

Recept je za aprilsko številko revije Pet zvezdic prispeval Fala slonček. V rubriki Slaščičarstvo / pekarstvo objavljamo poleg recepta za čemaževe svedrčke še recept za čemaževo zvezdo.

*********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: