REZINE Z MALINAMI IN MARELICAMI

marelicemaline

Testo:
1 kocka kvasa Fala
1,5 dl mleka
53 dag moke
15 dag jogurta
4 dag sladkorja
2 rumenjaka
1 jajce
1,5 male žličke soli
6 dag masla

Nadev z marelicami:
75 dag marelic
1 vanilin puding
15 dag sladkorja
6 žlic mareličnega soka
5 piškotov za tiramisu (po potrebi)
2 beljaka

Nadev z malinami:
50 dag malin
6 žlic pšeničnega zdroba
10 dag sladkorja

Premaz:
1 jajce

Priprava:

•V mlačnem mleku raztopimo kvas in ga prilijemo k presejani moki v posodo električnega mešalnika. Dodamo vse ostale sestavine, razen masla, in zamešamo v testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo dobro premešano, da postane gladko, posodo pokrijemo s folijo in damo na toplo vzhajati.

•Med vzhajanjem pripravimo nadev. Razkoščičene marelice na ognju segrevamo toliko časa, da se zmehčajo (uporabimo lahko tudi zmrznjene). Prašek za puding zmešamo s tremi žlicami sladkorja, nato prilijemo sok in dobro premešamo. Prilijemo k zmehčanim marelicam in mešamo na ognju tako dolgo, da se puding skuha ter dobimo kompaktno zmes. Nadev zmiksamo s paličnim mešalnikom in ga damo hladiti. Če uporabimo zmrznjene marelice, utegne biti nadev malo manj gost, zato ga zgostimo z zdrobljenimi piškoti za tiramisu. Beljaka stepemo ob postopnem dodajanju preostalega sladkorja v trd sneg in ga vmešamo v še nekoliko mlačen nadev.

•Pripravimo še drugi nadev. Maline na ognju segrejemo, da se zmehčajo (lahko uporabimo tudi zmrznjene). Primešamo pšenični zdrob in sladkor ter med mešanjem kuhamo tako dolgo, da pšenični zdrob nabrekne in zgosti nadev. Ohladimo.

•Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razdelimo na tri dele in pustimo počivati nekaj minut. Nato vsak kos testa razvaljamo in prvega položimo v pekač na peki papir. Prekrijemo ga z mareličnim nadevom in čezenj položimo drugo plast testa. To premažemo z nadevom iz malin in nanj položimo zadnjo plast testa. Pecivo damo na toplo vzhajati.

•Ko je pecivo dovolj vzhajano, ga premažemo s stepenim jajcem in damo v vročo pečico. Pečemo ga pri 175 °C približno 50 minut, da se lepo obarva. Po potrebi ga med peko prekrijemo s folijo, da se ne zapeče preveč.

•Pečeno in povsem ohlajeno pecivo razrežemo na rezine, ki jih lahko okrasimo še s stopljeno čokolado.

Recept je za poletno številko revije Pet zvezdic prispeval Fala slonček.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: