KRUHKI Z AVOKADOM IN PEČENIMI ŠAMPINJONI

Kruhkissamp
ROZA OKTOBER
Pri HOFERju že tretje leto zapored izvajajo akcijo Roza oktober, s katero želijo aktivno osveščati o raku dojk. Z vami zato delijo veganski recept za slastne kruhke, ki ga je pripravila priznana blogerka Barbarella.
 
Sestavine (za 2 rezini kruha):
- 100 g belih šampinjonov
- 1 čajna žlička sojine omake Asia
- 1 večji avokado
- 2 žlici limoninega soka
- sol po okusu
- poper Le Gusto
- sveži timijan in granatno jabolko za dekoracijo
- 2 rezini bio rženega kruha Natur aktiv
 
PRIPRAVA: V ponvi popecite šampinjone (na visoki temperaturi), toliko da lepo porjavijo, nato dodajte eno čajno žličko sojine omake, nežno posolite in še malo popecite. Medtem z vilico pretlačite avokado, pokapajte z limoninim sokom in nežno posolite. Kruhke bogato premažite s pretlačenim avokadom in dekorirajte s pečenimi šampinjoni, granatnim jabolkom ter timijanom.
 

ŠAMPINJONI, ZVEZDE JESENI
Vsak pozna šampinjone. Lahko jih vmešamo v rižoto, popečemo na oljčnem olju in dodamo solati, z njimi obložimo domačo pico ali pa uživamo kar surove, narezane na tanke rezine ter marinirane v olju. Vsebujejo številne hranilne sestavine in so zdrava izbira za pripravo številnih receptov. 

Ali ste vedeli?
Šampinjonov načeloma ne umivamo z vodo, saj s tem izgubijo nežen, značilen okus. Tako priporočamo, da jih nežno zdrgnete s kuhinjsko krpo ali papirnato kuhinjsko brisačo.

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: