KRUHKI Z AVOKADOM IN PEČENIMI ŠAMPINJONI

Kruhkissamp
ROZA OKTOBER
Pri HOFERju že tretje leto zapored izvajajo akcijo Roza oktober, s katero želijo aktivno osveščati o raku dojk. Z vami zato delijo veganski recept za slastne kruhke, ki ga je pripravila priznana blogerka Barbarella.
 
Sestavine (za 2 rezini kruha):
- 100 g belih šampinjonov
- 1 čajna žlička sojine omake Asia
- 1 večji avokado
- 2 žlici limoninega soka
- sol po okusu
- poper Le Gusto
- sveži timijan in granatno jabolko za dekoracijo
- 2 rezini bio rženega kruha Natur aktiv
 
PRIPRAVA: V ponvi popecite šampinjone (na visoki temperaturi), toliko da lepo porjavijo, nato dodajte eno čajno žličko sojine omake, nežno posolite in še malo popecite. Medtem z vilico pretlačite avokado, pokapajte z limoninim sokom in nežno posolite. Kruhke bogato premažite s pretlačenim avokadom in dekorirajte s pečenimi šampinjoni, granatnim jabolkom ter timijanom.
 

ŠAMPINJONI, ZVEZDE JESENI
Vsak pozna šampinjone. Lahko jih vmešamo v rižoto, popečemo na oljčnem olju in dodamo solati, z njimi obložimo domačo pico ali pa uživamo kar surove, narezane na tanke rezine ter marinirane v olju. Vsebujejo številne hranilne sestavine in so zdrava izbira za pripravo številnih receptov. 

Ali ste vedeli?
Šampinjonov načeloma ne umivamo z vodo, saj s tem izgubijo nežen, značilen okus. Tako priporočamo, da jih nežno zdrgnete s kuhinjsko krpo ali papirnato kuhinjsko brisačo.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: