JABOLČNO-GRAHOVA KREMNA JUHA

Jabolcnograhjuha

(za 4 osebe)

Jabolčna kremna juha:
1000 g jabolk
100 g šalotke
1 strok česna
1 dl belega vina
sol, poper
cimet
muškatni orešček

Grahova kremna juha:
800 g svežega graha
200 g šalotke
2 stroka česna
5 vejic sveže mete
muškatni orešček
sol, poper

Pena iz rdečega zelja:
pol glave rdečega zelja
mleta kumina
sol
ovsena smetana
oljčno olje

Krompirjev špaget:
krompir
olje za cvrenje

Priprava:
● Sesekljano šalotko prepražimo skupaj s česnom. Dodamo olupljena in na kockice narezana jabolka. Vse skupaj dobro prepražimo in deglaziramo z belim vinom. Dodamo začimbe in zalijemo s pol litra vode. Kuhamo do mehkega in nato s paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko kremno juho.

● Sesekljano šalotko prepražimo skupaj s česnom. Dodamo grah in dobro prepražimo. Začinimo in zalijemo s pol litra vode. Kuhamo 10 minut, nato gladko zmiksamo, da dobimo kremno juho.

● Rdeče zelje skupaj z začimbami dušimo do mehkega. Pretlačimo čez drobno cedilo. Dodamo ovseno smetano, malo oljčnega olja, premešamo in nalijemo v sifon za brizganje.

● Iz krompirja izrežemo špaget (s posebnim nastavkom za rezanje zelenjave), ga navijemo na kovinsko palčko in ko zadrži obliko, ocvremo.

● V krožnik hkrati, vsako z ene strani, vlijemo jabolčno in grahovo juho. Nabrizgamo peno rdečega zelja, dodamo ocvrt krompirjev svedrček in postrežemo.

Jed so pripravili v Vivo cateringu. Foto: Peter Irman

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: