JABOLČNO-GRAHOVA KREMNA JUHA

Jabolcnograhjuha

(za 4 osebe)

Jabolčna kremna juha:
1000 g jabolk
100 g šalotke
1 strok česna
1 dl belega vina
sol, poper
cimet
muškatni orešček

Grahova kremna juha:
800 g svežega graha
200 g šalotke
2 stroka česna
5 vejic sveže mete
muškatni orešček
sol, poper

Pena iz rdečega zelja:
pol glave rdečega zelja
mleta kumina
sol
ovsena smetana
oljčno olje

Krompirjev špaget:
krompir
olje za cvrenje

Priprava:
● Sesekljano šalotko prepražimo skupaj s česnom. Dodamo olupljena in na kockice narezana jabolka. Vse skupaj dobro prepražimo in deglaziramo z belim vinom. Dodamo začimbe in zalijemo s pol litra vode. Kuhamo do mehkega in nato s paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko kremno juho.

● Sesekljano šalotko prepražimo skupaj s česnom. Dodamo grah in dobro prepražimo. Začinimo in zalijemo s pol litra vode. Kuhamo 10 minut, nato gladko zmiksamo, da dobimo kremno juho.

● Rdeče zelje skupaj z začimbami dušimo do mehkega. Pretlačimo čez drobno cedilo. Dodamo ovseno smetano, malo oljčnega olja, premešamo in nalijemo v sifon za brizganje.

● Iz krompirja izrežemo špaget (s posebnim nastavkom za rezanje zelenjave), ga navijemo na kovinsko palčko in ko zadrži obliko, ocvremo.

● V krožnik hkrati, vsako z ene strani, vlijemo jabolčno in grahovo juho. Nabrizgamo peno rdečega zelja, dodamo ocvrt krompirjev svedrček in postrežemo.

Jed so pripravili v Vivo cateringu. Foto: Peter Irman

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: