KOSTANJEVA BOŽIČNA DREVESCA S ČOKOLADO

Smrecice

Sestavine:
100 g kakovostne temne čokolade
125 g masla
2 jajci
125 g rjavega sladkorja
pol žlice instant kave v prahu
2 vrečki Kotányi vaniljevega sladkorja v prahu
50 g kostanjevega pireja
100 g moke
1 žlice kakava v prahu
ščepec soli
četrt žličke pecilnega praška
1 žlica Kotányi začimbne mešanice za medenjake
125 ml smetane za stepanje
pol vrečke mešanice utrjevalca za stepeno smetano (npr. Kremfix)
70 g sira mascarpone 

Okrasitev:
čokoladne palčke
sladkorni biseri
čokoladne zvezde

Priprava:
V posodi na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo maslo in čokolado. Posebej penasto zmešamo jajci z rjavim in vaniljevim sladkorjem ter kavo. Dodamo mešanico stopljenega masla in čokolade ter kostanjev pire. Posebej združimo moko, kakav, sol, pecilni prašek, mešanico začimb za medenjake, dobro premešamo in vse skupaj stresemo k masi. Premešamo.

Pekač za torte s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso. Postavimo v pečico, segreto na 160 °C, za približno 30 minut. Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se ohladi. Nato ga razrežemo na 8 trikotnikov (z ostrim nožem odrežemo okrogle robove).

Za nadev stepemo smetano, v katero dodamo mešanico za strjevanje, vaniljin sladkor in mascarpone. Dobro premešamo, napolnimo vrečko za brizganje in zmes nabrizgamo na biskvitne trikotnike. Vanje potisnemo čokoladne palčke, da dobimo obliko drevesca, ki ga nato še poljubno okrasimo. 

Vrečka vaniljev sladkor: Sladkor z aromo vanilje ima fino mleto strukturo, ki omogoča enostavno vmešavanje v kreme in testo. Zaokroža okus sladic in dodaja prefinjeno noto vanilje.

Recept je za decembrsko številko revije Pet zvezdic prispeval Kotanyijev chef Michael Drechler.

**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: