KVAŠEN ZAVITEK Z ROZINAMI

KVASENZavitek

Kvašeno testo:
330 g gladke pšenične moke (tip 500)
3 g soli
15 g kvasa
160 g toplega mleka
40 g margarine
40 g rumenjakov
28 g sladkorja
10 g vaniljevega sladkorja
nastrgana lupina pol limone
30 ml ruma

Nadev:
75 g masla
37,5 g sladkorja v prahu
5 g vaniljevega sladkorja
2 g nastrgane limonine lupine
10 g ruma
150 g jajc
40 g kristalnega sladkorja
400 g rozin
41 g drobtin 

Priprava:

Testo: Moko presejemo v skledo. Na en rob dodamo sol, na drugo stran nadrobimo kvas. Mleko in maslo segrejemo do 38°C, dodamo rumenjake, sladkor in dišave ter dobro premešamo. Vse skupaj vlijemo k moki in zamesimo gladko, nelepljivo testo. Oblikujemo ga v hlebček in pustimo vzhajati toliko časa, da naraste za polovico.

Nadev: Maslo nekoliko zmehčamo in ga začnemo stepati. Ko je dobro stepeno, dodamo sladkor v prahu, vaniljev sladkor, limonino lupino in rum. Dobro premešamo in nato počasi dodamo rumenjake. V drugem kotličku iz beljakov in kristalnega sladkorja stepemo sneg.

Zaključevanje: Mizo pomokamo in razvaljamo testo. Celega namažemo z nadevom, potresemo z rozinami, po vrhu dodamo in razmažemo še sneg in potresemo z drobtinami. Zvijemo in zavitek večkrat prebodemo. Nato ga položimo v pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Zavitek pustimo še enkrat vzhajati, da naraste za polovico. Pečemo ga približno pol ure na 175°C. 

Zavitek in recept sta pripravili dijakinja Tadeja Povalej in mentorica Andreja Perčič z BIC Ljubljana. Zanj sta prejeli zlato medaljo na mednarodnem slaščičarskem tekmovanju Interslast 2018 v Tuheljskih Toplicah.

**********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: