Krhki flancati

Flancati

Sestavine:
300 g moke
35 g masla
1 žlica sladkorja
5 rumenjakov
ščep soli
3 žlice kisle smetane
5 žlic belega vina
1 žlica ruma

Priprava: V presejano moko nadrobimo maslo, dodamo sladkor, rumenjake, kislo smetano, vino in rum ter zamesimo gladko testo. Oblikujemo hlebec, ga damo v posodo, pokrijemo s prtičem in pustimo počivati približno 30 minut. 

Testo tanko razvaljamo (lahko si pomagamo s strojčkom za rezance). S kolescem ali nožem ga razrežemo na pravokotnike, ki jih po sredini še 2 so 3-krat zarežemo. Zarezane trakove med seboj prepletemo in flancate v vročem olju ocvremo. Iz olja jih pobiramo s penavko in odlagamo na papirnat prtič, da vpije odvečno maščobo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. 

Flancate so pripravili na izletniški kmetiji Vino & Turizem Valdhuber v Svečini. FOTO: Peter Irman

*********

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: