Številka 4, letnik 2019 (4,1€; za naročnike 3,5€)

April2019
Revija Pet zvezdic številka 4 letnik 2019 katalog predogled.png

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
GOSTILNA IN RESTAVRACIJA AVSENIK, BEGUNJE
Avsenik – ne le glasbena, tudi gostinska tradicija!

- Repina in čemaževa kremna juha 
- Svinjski file s čemaževim pirejem, korenjem in teranovo omako
- Regratova solata s krompirjem in jajcem
- Pastirčkova malica 
- Orehova potica

- Velikonočni ptički

FUDO, MARIBOR
Ne daj drugim tistega, česar sam ne bi jedel!

- Grahova juha z meto
- Skutni štruklji z omako in bukovimi ostrigarji
- Črna rižota z rakci v tempuri
- Jetra z vermutom, sladkim krompirjem in slivami v slanini
- Pistacijina rezina z mascarpone kremo in belo čokolado

IDEJNIK – Ideje od tu in tam

JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Za konec v razmislek: Ali poznamo zgodbe o jedeh (in pijačah)?; 

KUHINJE SVETA:Francoska kuhinja (+recepti:Krompirjevo-korenčkova kremna juha z majaronom, - Piščančja bedra s krompirjem in jabolčno solato)

TEKMOVANJA: Tuševa zvezdica 2019, 3. predtekmovanje (+zmagovalni recept: Krožnik zlatorog: jagnječja zarebrnica in file na ovseni kaši z mavrahi);

POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja - Restavracija Lûmé, Melbourne (2. del), »Zadnja večerja« z avstralskim chefom;

SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Velikonočna potica presenečenja (+recepti: - Muškatno-makova potica - Potica z nadevom iz kostanja, jabolk in pomaranče, - Mandljeva potica s kakavovim testom);

DOGODKI: April v znamenju špargljev, Prijave na »S.Pellegrino mladi chef«, The Slovenia Restaurant Awards: bliža se podelitev nagrad najboljšim restavracijam in veliko kulinarično druženje, European Food Summit 2019: Navdihujoče zgodbe in kulinarična prihodnost, JRE črno-bela večerja in novi člani združenja, Chefs Stage: Šibenik v znamenju trajnosti in kreativnih jedi, Povabilona sejem TuttoFOOD, Začetek 7. sezone Odprte kuhne, Podzemno kulinarično glasbeno doživetje, posvečeno Tesli, Otvoritve, Nemčija se letos predstavlja kot kulturna destinacija, Hofer - v celoti brez jajc iz baterijske reje, Dobrote Dolenjske in prvi kulinarični zemljevid, Čokoladna Radovljica se približuje – izbrana že naj pralina festivala!; 

V SVETU PIJAČ: Klet Brda z novo linijo vin De Baguer, V kraljestvu malvazije, Sommelierji izbrali vina k špargljem, a tudi k prleški in prekmurski gibanici, Prva avtorska pločevinka illy Art Collection; 

OSTALO: koledar dogodkov za april, Nagradna igra: Na velikonočni mizi; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

PRILOGA: Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2019

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: