KREMNA JUHA IZ BUČK, KUMAR IN METE

Kremna juha Berc
Za 2 osebi:
• 400 g bučk
• 250 g kumar
• 3 stroki česna
• 20 g masla
• 6 dl vode
• 2 vejici peteršilja
• 5 – 7 lističev mete
• 1,5 dl smetane za kuhanje
• sol
• beli poper
 
Priprava:
Bučke in kumare olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke, česen olupimo. Zelenjavo, maslo in cel česen pristavimo s 6 decilitri hladne vode. Zavremo in kuhamo 10 minut. Peteršilj osmukamo in lističe skupaj z meto drobno sesekljamo. Posodo odstavimo. Vsebini primešamo sesekljani zelišči in začinimo s soljo ter sveže mletim poprom. Vse skupaj s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Juho spet pristavimo, prilijemo smetano, zavremo in odstavimo. Postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami.
 
Juho je za poletno številko revije Pet zvezdic (št. 7/8 2019) pripravila chefica Alma Rekić iz Penziona Berc na Bledu.
 
**********

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: