KREMNA JUHA IZ BUČK, KUMAR IN METE

Kremna juha Berc
Za 2 osebi:
• 400 g bučk
• 250 g kumar
• 3 stroki česna
• 20 g masla
• 6 dl vode
• 2 vejici peteršilja
• 5 – 7 lističev mete
• 1,5 dl smetane za kuhanje
• sol
• beli poper
 
Priprava:
Bučke in kumare olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke, česen olupimo. Zelenjavo, maslo in cel česen pristavimo s 6 decilitri hladne vode. Zavremo in kuhamo 10 minut. Peteršilj osmukamo in lističe skupaj z meto drobno sesekljamo. Posodo odstavimo. Vsebini primešamo sesekljani zelišči in začinimo s soljo ter sveže mletim poprom. Vse skupaj s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Juho spet pristavimo, prilijemo smetano, zavremo in odstavimo. Postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami.
 
Juho je za poletno številko revije Pet zvezdic (št. 7/8 2019) pripravila chefica Alma Rekić iz Penziona Berc na Bledu.
 
**********
Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: