Skutno rebrasto pecivo s citronko

skutnopecivo
Testo:
500 g moke
1,5 žličke soli
pol vrečke kislega testa Fala
pol kocke kvasa Fala
175 g mleka
35 g sladkorja
 
Nadev:
500 g skute
šopek citronke
120 g sladkorja
1 jajce 

Premaz:
1 jajce

PRIPRAVA:
V posodo električnega mešalnika odmerimo sol, moko, dodamo kislo testo Fala in malo premešamo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo še vse ostale sestavine, razen masla, in zamešamo testo. Med mešanjem dodajamo zmehčano maslo in mešamo še toliko, da postane testo gladko. Nato ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut.
Medtem pripravimo nadev. Skuto zmešamo z nasekljanimi lističi citronke, sladkorjem in jajcem. Dobro premešamo.
Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo s skutnim nadevom in tesno zvijemo. Zvitek narežemo na rezine, ki jih zlagamo v pekač v vrste tako, da vsaka druga prekriva predhodno do treh četrtin. Tako zloženo pecivo pustimo na toplem vzhajati.
Ko je dovolj vzhajano, ga premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo ga približno 50 minut na 180°C.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: