To ni le kruh, to je okus tradicije

Do kruha imamo Slovenci prav poseben odnos. Je živilo, ki nam daje občutek domačnosti, česar se pogosto zavemo šele takrat, ko se odpravimo na dopust v kraje, ki jih kultura povezuje s popolnoma drugačnimi živili. Naše misli občutke sreče marsikdaj povezujejo s tisto dišečo rezino kruha s hrustljavo skorjico, ki se prileže bodisi za zajtrk z nekaj masla in marmelade, bodisi kot priloga jedem na žlico.

Kruh brez kvasa s semeni

Slovenci imamo radi kruh
Nobena skrivnost ni, da imamo v Sloveniji radi kruh, kar pričajo tudi statistični podatki. Na leto povprečen prebivalec Slovenije poje 65 kilogramov kruha in kar 78 odstotkom predstavlja kruh pomemben del vsakdanjega jedilnika.

Kruh pa nikoli ni bil tako samoumeven kot je danes. Hlebec kruha je imel v težkih časih, ko so se ljudje spopadali z bedo in revščino tudi velik simbolni pomen. Če je tudi vam babica pripovedovala zgodbo o tem, da je kot porodnica v dar dobila kruh ali da ji je fant ljubezen izpovedal s kruhom, potem ni težko razumeti, zakaj so nam že od majhnega govorili, naj bomo hvaležni za vsakdanji kruh.

Bio kruh z drozmi

Kruh je dostopen na vsakem koraku, zaradi česar marsikomu ne predstavlja več blaginje. Kljub temu pa je kultura uživanja kruha v Sloveniji ostala.

Kruh si zasluži spoštovanje
Vse navedeno je tudi razlog, da tudi pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti. Sodelujejo s priznanimi slovenskimi dobavitelji - predvsem gre za slovenske pekovske mojstre z bogatimi izkušnjami, občutkom za tradicijo, usposobljenim osebjem in ustreznimi pekovskimi obrati - ki vsak dan pripravijo raznovrstne pekovske dobrote, nato pa jih dostavijo v trgovine HOFER, ki so opremljene s pečmi za peko, s katerimi poskrbijo, da je sveže pečen kruh na voljo od jutra do večera. Mnogo pekovskih dobrot se ponaša tudi z zlatim odličjem kakovosti Gospodarske zbornice Slovenije. Vabljeni, da poskusite z odličjem nagrajeni kruh brez kvasa s semeni, koruzno štručko s chia semeni ali pletenico s sezamom.

Proteinski kruh s semeni

Pestra izbira kruha za vse okuse
Ker se trendi s časom spreminjajo, se spreminja tudi ponudba. V pekarni HOFER boste tako našli tudi vedno več kruha in peciva iz ržene moke, pire in še posebej priljubljene ajde. Prehranski strokovnjaki priporočajo predvsem izdelke iz polnozrnate moke, saj naj bi bili bolj hranljivi in boljši za prebavo. Že tako pestro ponudbo pa vsak mesec obogatijo še z novo pekovsko mojstrovino: v novembru vas tako na policah pričakuje krompirjev kruh. Toplo priporočamo.

Okus domačnosti si lahko vsak dan pričaramo z raznoraznimi pekovskimi izdelki z omamno svežim vonjem, ki jih najdemo v trgovinah HOFER, kjer je doma okus tradicije.

OGLASNO SPOROČILO