Rižota z radičem

Rižota z radičem

Za 4 osebe potrebujemo:
6 čajnih žličk masla
2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja
1 čebula, drobno nasekljana
200 g rdečega radiča, narezanega na trakove
1 liter jušne osnove
400 g riža
sol, poper, parmezan

Maslo in oljčno olje razstopimo v ponvi ter do mehkega prepražimo čebulo. Dodamo na trakove narezan radič, ki ga na nizkem ognju kuhamo dokler se ne zmehča. V ponev stresemo riž in ga kuhamo 3 minute (mešamo ves čas). Prilijemo 125 ml jušne osnove, mešamo dokler riž ne 'popije' vse tekočine. Kuhamo in mešamo ter dodajamo preostanek jušne osnove dokler riž ni kuhan (približno 15 minut). Na koncu še solimo in popramo po okusu. Posipamo s parmezanom ter postrežemo.

V februarski številki na strani 49 pišemo o različnih vrstah radiča.
Na straneh 44 do 48 pa objavljamo 5 receptov pripravljenih s posebno vrsto radiča (sukenski regut). Jedi so samo za revijo Pet zvezdic pripravili v Oštariji Žogica iz Solkana: Sir Tminc z marmelado, Župa iz sukenskega reguta, Sukenski regut v solati s sirom in sezamom, Svinjska ribica, Sukenski regut s temno čokolado.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: