Banane s cimetom

Banane s cimetom

150g sladkorja
250 ml vode
sok 1 limone
2-3 žlice belega ruma
vaniljeva palčka
cimetova palčka
4 velike banane

Na rahlem ognju v dveh žlicah razstopimo sladkor. Ko se sladkor zbistri in na povečanem ognju zgosti, se po približno petih minutah spremeni v sirupu podobno karamelo. Odstavimo jo z ognja in jo pustimo, da se malce ohladi. Primešamo limonin sok, beli rum in preostalo količino vode ter vaniljevo in cimetovo palčko. Olupljene banane po dolgem razrežemo na rezine. Položimo jih v ponev in prelijemo s karamelo, da so v celoti potopljene. Preden jih postrežemo, jih pustimo namočene 40 minut.

V februarski številki revije Pet zvezdic objavljamo v rubriki Čarobni svet začimb še recept za jabolčno drobljenko s cimetom ter nekaj zanimivosti o cimetu.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: