Goveji steak na motovilcu s poprom

Goveji steak na motovilcu s poprom

500 g govejega stegna
50 ml rdečega vina
50 ml vinskega kisa
2 žlici oljčnega olja
pisani poper, rožmarin, sol
150 g motovilca

Goveje meso narežemo na približno 2-3 cm debele zrezke. V posodi zmešamo marinado iz rdečega vina, vinskega kisa, oljčnega olja, rožmarina in popra. Meso položimo v marinado in ga v njej pustimo 1 uro. Meso nato vzamemo iz marinade, ga položimo na vročo ponev in ga na vsaki strani pečemo 5-7 minut. Solimo po okusu tik preden je meso pečeno. Ko je meso pečeno, ga narežemo na enako debele rezine. Motovilec operemo in ga položimo na krožnik. Na vrh položimo rezine steaka in postrežemo.

V marčevski številki revije Pet zvezdic objavljamo v rubriki Čarobni svet začimb še recept za mariniran losos s poprom in soljo ter nekaj zanimivosti o popru.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: