Mini flancati z osvežujočo omako

Mini flancati z osvežujočo omako

(za 30 oseb)

Za flancate:
250 g moke
4 rumenjaki
100 ml kisle smetane
100 ml belega vina
limonina lupina
noževa konica soli
olje za cvrtje
sladkor za posip

Sadna omaka:
1 dl spasiranih marelic
1 dl spasiranega kivija
liker Contreau

Moko presejemo, dodamo rumenjake, kislo smetano, belo vino in malo soli ter vse skupaj na hitro ugnetemo v testo. Pustimo ga počivati 20 minut na hladnem. Nato testo razvaljamo na debelino noževega roba in ga s koleščkom razrežemo na kvadrate poljubne velikosti. V vsakega po dolgem naredimo dve do tri zareze, prekrižamo trakove in štraube položimo v vroče olje. Ocvrte potresemo s sladkorjem v prahu. Zraven ponudimo hladno omako iz spasiranih marelic in kivija, ki smo jo po želji začinili z likerjem.

Dodatne pustne recepte najdete v marčevski številki revije Pet zvezdic: krofi, kvašeni flancati, pujski za srečo, pustni indijančki ter mandljevi piškotki. Preberete lahko tudi 9 nasvetov za pripravo dobrih krofov.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: