Čemažev namaz

Čemažev namaz

1/2 kg skute
1,5 dl kisle smetane
skodelica drobno nasekljanih čemaževih listov
2 jajci
sol, poper

Čemaževe liste nasekljamo. V posodi zmešamo skuto in kislo smetano, dodamo naribani trdo kuhani jajci in čemaž. Solimo in popramo po okusu. Namaz lahko nekaj dni hranimo v hladilniku, ponudimo pa ga lahko s črnim kruhom ali na manjših popečenih kruhkih.

V marčevski številki revije Pet zvezdic objavljamo še nekaj idej za pripravo slastnih jedi s čemažem - recept za file postrvi na čemaževem pestu so pripravili v Restavraciji Prestreljenik na Kaninu, recept za čemaževo kremno juho pa je pripravila kuharska ekipa iz Gostilne Anderlič iz Maribora.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: