Spomladanska solatka

Spomladanska solatka

Potrebujemo:
Motovilec
Zelene sveže šparglje
Jagode
Sveži sir (kravji ali kozji)
Ekstra deviško oljčno olje
Balzamični kis
Sol
Rdeči poper

Motovilec, šparglje in jagode operemo. Šparglje na hitro pokuhamo v vreli vodi (morajo biti ‘al dente’), ohladimo ter narežemo na 4-5 cm dolge lističe. Dodamo motovilec, narezane jagode ter sveži sir, ki je lahko kravji ali kozji. Začinimo z nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja, nekaj kapljic nežnejšega in malo slajšega balzamičnega kisa, soljo in rdečim poprom.

Sezona jagod in špargljev se je že pričela. V aprilski številki poleg špargljevih jedi objavljamo tudi recepte z jagodami. Nekaj so jih za revijo Pet zvezdic pripravili v restavraciji Marche: sadna pita, sezonsko sadje na kremi iz pasirane skute, skutna torta s svežimi jagodami. Recept za jagode z vaniljevim sladoledom in pistacijevo kremo pa so pripravili dijaki gostinskega učnega centra Ad formandum iz Trsta.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: