Spomladanska solatka

Spomladanska solatka

Potrebujemo:
Motovilec
Zelene sveže šparglje
Jagode
Sveži sir (kravji ali kozji)
Ekstra deviško oljčno olje
Balzamični kis
Sol
Rdeči poper

Motovilec, šparglje in jagode operemo. Šparglje na hitro pokuhamo v vreli vodi (morajo biti ‘al dente’), ohladimo ter narežemo na 4-5 cm dolge lističe. Dodamo motovilec, narezane jagode ter sveži sir, ki je lahko kravji ali kozji. Začinimo z nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja, nekaj kapljic nežnejšega in malo slajšega balzamičnega kisa, soljo in rdečim poprom.

Sezona jagod in špargljev se je že pričela. V aprilski številki poleg špargljevih jedi objavljamo tudi recepte z jagodami. Nekaj so jih za revijo Pet zvezdic pripravili v restavraciji Marche: sadna pita, sezonsko sadje na kremi iz pasirane skute, skutna torta s svežimi jagodami. Recept za jagode z vaniljevim sladoledom in pistacijevo kremo pa so pripravili dijaki gostinskega učnega centra Ad formandum iz Trsta.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: