Pinca (sladek velikonočni kruh)

Pinca (sladek velikonočni kruh)

Sestavine:
50 dag moke
30 g svežega kvasa
7 dag sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
0,5 l mleka
3 rumenjaki
13 dag masla
pol žličke soli
limonina lupinica
nekaj kapljic limoninega soka
3 žlice ruma

Zamesimo boljše kvašeno testo. Pomembno je, da ga stepamo čim več časa. Pustimo, da na toplem vzhaja. Vzhajano testo razdelimo na tri dele, vsakega dobro pregnetemo in oblikujemo v hlebček. Tri hlebčke položimo na pomazan tortni model in pustimo, da vzhaja. Vzhajano pinco pomažemo s stepenim jajcem in položimo v ogreto pečico.
Recept je prispeval Kulinarika Polentarska polica Andrej Fric s.p., www.coolinart.com

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: