Pinca (sladek velikonočni kruh)

Pinca (sladek velikonočni kruh)

Sestavine:
50 dag moke
30 g svežega kvasa
7 dag sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
0,5 l mleka
3 rumenjaki
13 dag masla
pol žličke soli
limonina lupinica
nekaj kapljic limoninega soka
3 žlice ruma

Zamesimo boljše kvašeno testo. Pomembno je, da ga stepamo čim več časa. Pustimo, da na toplem vzhaja. Vzhajano testo razdelimo na tri dele, vsakega dobro pregnetemo in oblikujemo v hlebček. Tri hlebčke položimo na pomazan tortni model in pustimo, da vzhaja. Vzhajano pinco pomažemo s stepenim jajcem in položimo v ogreto pečico.
Recept je prispeval Kulinarika Polentarska polica Andrej Fric s.p., www.coolinart.com

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: