Lincerji

Lincerji in kokosovi rogljiči

Linško testo:
80 dag moke
50 dag margarine
25 dag sladkorja
1,5 vrečke pecilnega praška
2 vrečki vanilijevega sladkorja
2 jajci
naribana limonina lupinica

Nadev:
marelična marmelada

Priprava:
V presejano moko nadrobimo margarino. Dodamo sladkor, pecilni prašek in vanilijev sladkor ter dobro
premešamo. Nato dodamo jajci, naribano limonino lupinico in na hitro zgnetemo v testo, ki naj v hladilniku počiva 30 minut. Na pomokani plošči testo razvaljamo na debelino pol cm. Z modelčkom ponavadi izrezujemo okrogle lincerje, lahko pa so tudi druge oblike. V polovico izrezanih piškotov naredimo v sredino majhno luknjico. Pečemo jih na pekaču, obloženem s peki papirjem, pri temperaturi 175 °C
približno 15 minut. Ohlajene cele piškote namažemo z marelično marmelado ali s kakšno drugo domačo marmelado. Piškote z luknjico najprej potresemo s sladkorjem v prahu, nato pa z njimi pokrijemo z marmelado namazane piškote.

Recept so pripravili v Gostinstvu Marche. Nekaj njihovih receptov smo že objavili v aprilski številki revije Pet zvezdic, v majski pa objavljamo še drugi del, in sicer recepta za: Torta iz skute in pšeničnega zdroba ter Torta z vaniljevo kremo in ananasom.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: