Lincerji

Lincerji in kokosovi rogljiči

Linško testo:
80 dag moke
50 dag margarine
25 dag sladkorja
1,5 vrečke pecilnega praška
2 vrečki vanilijevega sladkorja
2 jajci
naribana limonina lupinica

Nadev:
marelična marmelada

Priprava:
V presejano moko nadrobimo margarino. Dodamo sladkor, pecilni prašek in vanilijev sladkor ter dobro
premešamo. Nato dodamo jajci, naribano limonino lupinico in na hitro zgnetemo v testo, ki naj v hladilniku počiva 30 minut. Na pomokani plošči testo razvaljamo na debelino pol cm. Z modelčkom ponavadi izrezujemo okrogle lincerje, lahko pa so tudi druge oblike. V polovico izrezanih piškotov naredimo v sredino majhno luknjico. Pečemo jih na pekaču, obloženem s peki papirjem, pri temperaturi 175 °C
približno 15 minut. Ohlajene cele piškote namažemo z marelično marmelado ali s kakšno drugo domačo marmelado. Piškote z luknjico najprej potresemo s sladkorjem v prahu, nato pa z njimi pokrijemo z marmelado namazane piškote.

Recept so pripravili v Gostinstvu Marche. Nekaj njihovih receptov smo že objavili v aprilski številki revije Pet zvezdic, v majski pa objavljamo še drugi del, in sicer recepta za: Torta iz skute in pšeničnega zdroba ter Torta z vaniljevo kremo in ananasom.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: