Marinirane jagode

Marinirane jagode

Sestavine:
750 g jagod
1 pomaranča
vaniljev sladkor
pomarančni liker Grand Marnier
čokolada

Priprava:
Jagode operemo ter jih narežemo na polovičke ali četrtine (odvisno od velikosti jagod). Prelijemo s sokom sveže izstisnjene pomaranče ter po okusu dodamo vaniljev sladkor in pomarančni liker Grand Marnier. Jagode pustimo v marinadi pol ure do uro, vmes jih lahko tudi nežno premešamo tako, da se jagode ne 'zmečkajo'.
V posebni posodi stopimo čokolado na ne preveč visoki temperaturi, odstavimo in v stopljeno čokolado pomočimo kozarce za martini tako, da dobimo 'čokoladni' rob. Počakamo, da se čokolada na kozarcu strdi. V kozarce razdelimo marinirane jagode ter jih okrasimo z metinim lističem.
Namig - Namesto pomarančnega likerja lahko uporabimo tudi jagodno vodko.

V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo še dva recepta z jagodami: tortica z bučnim oljem in semeni ter jagodami ter torta iz skute, pšeničnega zdroba in jagodami.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: