Marinirane jagode

Marinirane jagode

Sestavine:
750 g jagod
1 pomaranča
vaniljev sladkor
pomarančni liker Grand Marnier
čokolada

Priprava:
Jagode operemo ter jih narežemo na polovičke ali četrtine (odvisno od velikosti jagod). Prelijemo s sokom sveže izstisnjene pomaranče ter po okusu dodamo vaniljev sladkor in pomarančni liker Grand Marnier. Jagode pustimo v marinadi pol ure do uro, vmes jih lahko tudi nežno premešamo tako, da se jagode ne 'zmečkajo'.
V posebni posodi stopimo čokolado na ne preveč visoki temperaturi, odstavimo in v stopljeno čokolado pomočimo kozarce za martini tako, da dobimo 'čokoladni' rob. Počakamo, da se čokolada na kozarcu strdi. V kozarce razdelimo marinirane jagode ter jih okrasimo z metinim lističem.
Namig - Namesto pomarančnega likerja lahko uporabimo tudi jagodno vodko.

V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo še dva recepta z jagodami: tortica z bučnim oljem in semeni ter jagodami ter torta iz skute, pšeničnega zdroba in jagodami.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: