Dimljen losos s šparglji

Dimljen losos s šparglji

Sestavine:
(za 4 osebe)
16 zelenih šparglejv
0,5 kg dimljenega lososa
limona

4 žlice aceta balsamica
4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
žlička gorčice
žlica sezamovih semen
koper, sol, poper

Priprava:
Zelene šparglje na hitro pokuhamo v vodi tako, da ostanejo čvrsti (al dente) ter jih ohladimo. Ohlajene zavijemo vsakega posebej v tanko rezino dimljenega lososa (potrebujemo 16 rezin) ter jih položimo na krožnike. Ponudimo kot hladno predjed s krhljem limone ali dresingom, pripravljenim z aceto balsamicom. Slednjega pripravimo tako, da zmešamo aceto balsamico (lahko je tudi staran), ekstra deviško oljčno olje, gorčico, sezam ter po okusu koper, sol in poper. Na vsak krožnik dodamo žlico dresinga.

V majski številki revije Pet zvezdic objavljamo tudi ekstravagantne finger food recepte s šparglji, ki so jih pripravili priznani slovenski kuharji: Igor Jagodic, Davor Družinec, Simon Bertoncelj, Alma Rekič. Pripravili so: Špargelj z lososom v pršutovem ovoju z gorčično-limetino omako, Jakobova pokrovača v rdeči pomaranči s špargljevim pirejem in z belo peno, Tatar lososa in špargljev na marinirani rdeči pesi z jabolčnim želejem, Kraljevi raki v špargljevem ovoju s paradižnikovim čatnijem in feto, Šparglji s pirejem zelene solate in »peskom« iz rdeče pese, Nadevana jajčka z mavrahi, šparglji in čipsom, Mus bele čokolade z beluši na krhkem testu z omako iz kumkvata, Sladki »suši« s šparglji v malinovem objemu.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: