Bovla iz jagodičja

Bovla iz jagodičja

(za 4 - 6 oseb)

Sestavine:
500 g jagod
300 g ameriških borovnic
200 g rdečega ribeza
1 limona
25 cl jagodne vodke
5 cl likerja Cointreau
0,5 l bistrega jagodnega soka

sladka smetana
vaniljev sladkor
listi melise

Priprava:
Sadje dobro operemo in očistimo. Nekaj celih jagod, borovnic in ribeza prihranimo za dekoracijo. Preostale jagode narežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti) ter jih dodamo osmukanemu ribezu in borovnicam. Prelijemo s sokom sveže stisnjene limone, jagodno vodko, likerjem Cointreau ter bistrim jagodnim sokom in nežno premešamo. Pustimo stati v hladilniku 1 uro.

Posebej stepemo smetano, ki smo ji dodali malo vaniljevega sladkorja.

Postrežemo v kozarčkih za sadne solate, ki jih napolnimo z mešanico mariniranega sadja. Na vrhu dodamo še nekaj nemariniranih borovnic in ribeza ter okrasimo s sladko smetano, celo jagodo in listi sveže melise.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: