Ribezova marmelada

Ribezova marmelada

Sestavine
1 kg ribeza
1 kg želirnega sladkorja 1:1

Priprava
Ribez operemo pod tekočo vodo, dobro odcedimo, jagode pa ločimo od vejic. Ribez damo v lonec, zavremo ter ga spasiramo skozi fino cedilko. Dobljeno kašo ponovno zavremo v loncu, stalno mešamo in pri tem dodajamo želirni sladkor Wiener Gelierzucker 1:1. Tako kuhamo 4 do 6 minut ter naredimo preizkus strjevanja: nekaj marmelade kanemo na hladen raven krožnik. Če se pri ohlajanju strdi, je marmelada že dovolj kuhana. Še vročo marmelado napolnimo v kozarce in dobre zapremo.
Namig: malo dodanega gina, ki ga vmešamo v marmelado pred stekleničenjem še poudari okus ribeza.

Tema meseca junijske številke revije Pet zvezdic je JAGODIČEVJE v sklopu katere objavljamo še navodila kako uporabiti želirni sladkor ter recepte za marmelado iz češenj ter bezgovimi cvetovi, marmelado iz kivija, jagod in malin ter džem iz marelic in borovnic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: