Koktajl Marocchino freddo

Koktajl Marocchino freddo.jpg

Sestavine:

(za 1 osebo) 

10 ml sladkornega sirupa

40 ml hladnega mleka

2 žlici čokolade v prahu

25 ml espresso kave

4 kocke ledu

20 ml spenjenega mleka

 

Priprava:

Sladkorni sirup, mleko, čokolado v prahu, espresso kavo in kocke ledu dobro premešamo v ročnem šejkerju. Prelijemo skozi sito v ohlajen 150 ml kozarec. Na vrh dodamo spenjeno hladno mleko, ki smo ga pripravili v električnem mešalniku. Ponudimo kadarkoli v dnevu.

V junijski številki objavljamo še nekaj hladnih kavnih napitkov, ki so jih pripravili strokovnjaki v Illy-ju (www.espresso.si): Ritorno, Granita al caffe, Cappuccino freddo, Coffee time.

Poleg tega objavljamo tudi zmagovalce 33. Pokala Bled v organizaciji Društva barmanov Slovenije (after dinner koktajli ter koktajli s penečim venom): Pomarančni punč, Skušnjava, Sladka Smetana, Jack Sparow, Šepet mehurčkov, Vabriga, Princess Catherine

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: