Koktajl Marocchino freddo

Koktajl Marocchino freddo.jpg

Sestavine:

(za 1 osebo) 

10 ml sladkornega sirupa

40 ml hladnega mleka

2 žlici čokolade v prahu

25 ml espresso kave

4 kocke ledu

20 ml spenjenega mleka

 

Priprava:

Sladkorni sirup, mleko, čokolado v prahu, espresso kavo in kocke ledu dobro premešamo v ročnem šejkerju. Prelijemo skozi sito v ohlajen 150 ml kozarec. Na vrh dodamo spenjeno hladno mleko, ki smo ga pripravili v električnem mešalniku. Ponudimo kadarkoli v dnevu.

V junijski številki objavljamo še nekaj hladnih kavnih napitkov, ki so jih pripravili strokovnjaki v Illy-ju (www.espresso.si): Ritorno, Granita al caffe, Cappuccino freddo, Coffee time.

Poleg tega objavljamo tudi zmagovalce 33. Pokala Bled v organizaciji Društva barmanov Slovenije (after dinner koktajli ter koktajli s penečim venom): Pomarančni punč, Skušnjava, Sladka Smetana, Jack Sparow, Šepet mehurčkov, Vabriga, Princess Catherine

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: