Marmelada iz borovnic, malin in robid

Marmelada iz jagodičevja

Sestavine

350 g borovnic
350 g malin
350 g robid
500 g želirnega sladkorja Wiener Gelierzucker 2:1
2 jedilni žlici limoninega soka 

Priprava

Izbrano jagodičje očistimo (če je možno maline suhe preberemo ali pa jih le na kratko splahnemo z mrzlo vodo ter jih dobro odcedimo, saj se lahko drugače ‚zmečkajo‘). Jagodičje zmešamo z limoninim sokom, zavremo ter ga spasiramo skozi fino cedilko. Ohlajeni kaši primešamo želirni sladkor Wiener Gelierzucker 2:1. Ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča ter 5 minut pustimo vreti. Naredimo preizkus strjevanja (žličko marmelade damo na krožnik – če je marmelada trdna, je kuhanje končano; če je še tekoča, jo je potrebno še kuhati, dokler se dovolj ne zgosti). Nato hitro napolnimo v pripravljene kozarce in dobro zapremo.

Namig: Šilce malinovega žganja poudari aromo te marmelade. Marmelado lahko pripravimo tudi iz mešanice drugega jagodičevja (npr. črnega ribeza, kosmulj in gozdnih borovnic). Razmerje med njimi je lahko poljubno, odvisno od želje po prevladi okusa določenega sadja.

Tema meseca junijske številke revije Pet zvezdic je JAGODIČEVJE v sklopu katere objavljamo še navodila kako uporabiti želirni sladkor ter recepte za marmelado iz češenj ter bezgovimi cvetovi, marmelado iz kivija, jagod in malin ter džem iz marelic in borovnic.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: