Marelični chutney - aromatična omaka

Marelični chutney - aromatična omaka

Sestavine
1,5 kg svežih marelic (tehtane izkoščičene)
2 stroka česna
1 majhen košček ingverja
35 dag nasekljane čebule
600 ml jabolčnega kisa
22 dag rjavega sladkorja Wiener Zucker
2 čajni žlici soli
2 čajni žlici gorčičnih semen
1 čajna žlica mletega cimeta
1 čajna žlica mletega muškatnega oreščka
½ čajne žličkee kajenskega popra

Priprava

Umite in izkoščičene marelice narežemo na koščke, česnova stroka stisnemo in naribamo ingver. Vse sestavine damo v velik lonec in ob občasnem mešanju pustimo rahlo kuhati dokler se sadje in čebula ne zmehčata in ne nastane gost chutney. Še vroče napolnimo v pripravljene kozarce in dobro zapremo. Chutney pustimo počivati nekaj tednov, da razvije svoj pravi okus. Po tem času je pripravljen za postrežbo kot okusna priloga oziroma omaka.

Tema meseca junijske številke revije Pet zvezdic je JAGODIČEVJE v sklopu katere objavljamo še navodila kako uporabiti želirni sladkor ter recepte za marmelado iz češenj ter bezgovimi cvetovi, marmelado iz kivija, jagod in malin ter džem iz marelic in borovnic.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: