Artičokin sladoled

Artičokin sladoled

Artičokin sladoled
(za 1 kg sladoleda)
 
Sladoled:
500 g artičokinih sredic (strunjanske artičoke)
200 g sladkorja
300 ml mleka

Priprava:
Očiščene artičokine srčke skuhamo in spasiramo. Dodamo sladkor in mleko, dobro premešamo, da se sladkor razpusti, in vlijemo v pasterizator. Ko se naredi sladoled, ga damo v hitri ohlajevalec. Ponudimo ga, lahko z lističi kuhane artičoke, pri -7 °C.
Če želimo sladoled zamrzniti za dlje časa (na -20 °C), mu je potrebno dodati še naravni zgoščevalec iz mediteranskih semen (guar in karuba 40 g/kg).
Recept so nam zaupali v Talaso Strunjan - za poletno številko so pripravili še: artičoke po strunjansko, artičokino mineštro, njoke ali ombolo z artičokami, papriko in šampinjoni.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: