Artičokin sladoled

Artičokin sladoled

Artičokin sladoled
(za 1 kg sladoleda)
 
Sladoled:
500 g artičokinih sredic (strunjanske artičoke)
200 g sladkorja
300 ml mleka

Priprava:
Očiščene artičokine srčke skuhamo in spasiramo. Dodamo sladkor in mleko, dobro premešamo, da se sladkor razpusti, in vlijemo v pasterizator. Ko se naredi sladoled, ga damo v hitri ohlajevalec. Ponudimo ga, lahko z lističi kuhane artičoke, pri -7 °C.
Če želimo sladoled zamrzniti za dlje časa (na -20 °C), mu je potrebno dodati še naravni zgoščevalec iz mediteranskih semen (guar in karuba 40 g/kg).
Recept so nam zaupali v Talaso Strunjan - za poletno številko so pripravili še: artičoke po strunjansko, artičokino mineštro, njoke ali ombolo z artičokami, papriko in šampinjoni.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: