Solata iz lubenice, piščanca in breskev

Solata iz lubenice, piščanca in breskve
Sestavine:
(za 4-6 oseb)

piščanec
lubenica
2 breskvi
1 skodelica navadnega jogurta
1/2 skodelice majoneze
1 žlička kopra
1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
sol, poper

Sestavine:
(za 4-6 oseb)

piščanec
lubenica
2 breskvi
1 skodelica navadnega jogurta
1/2 skodelice majoneze
1 žlička kopra
1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
sol, poper

Priprava:
Piščanca spečemo, ga ohladimo ter narežemo na manjše koščke (potrebujemo približno tri skodelice narezanega piščanca). Damo v posodo ter dodamo breskvi in lubenico - breskvi olupimo in ju narežemo na manjše koščke, lubenici odstranimo peške in jo narežemo na kocke (potrebujemo približno dve skodelici narezane lubenice). Dodamo še jogurt, majonezo, koper, sveže stisnjen limonin sok, ter sol in poper po okusu. Vse skupaj dobro premešamo. Postrežemo ohlajeno ter zraven ponudimo še kruh.

V poletni številki revije Pet zvezdic preberite članek o lubenici - kdo je vzgojil kvadratne lubenice, zakaj je zdrava, kako pri nakupu izberemo 'pravo' lubenico,... Preverite tudi recepta za zloženko iz lubenice, sira in piščanca ter lubenični mojito.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: