Testenine s pinjolami

Testenine s pinjolami

Sestavine:
(za 4 osebe)

testenine
skodelica svežih pinjol
2 paradižnika
oljčno olje
peteršilj, bazilika
sol, poper
parmezan

Priprava:
Za omako iz pinjol in paradižnikov popražimo skodelico svežih pinjol na oljčnem olju. Ko zadišijo in se lepo obarvajo, dodamo dva zelo zrela srednje velika paradižnika, ki smo ju pred tem narezali na majhe koščke. Popramo in solimo po okusu, ter pustimo kuhati še približno 15 minut. V posebnem loncu skuhamo testenine do ‘al dente’in jih dobro odcedimo. Testenine prelijemo s pripravljeno omako in jim dodamo še sesekljan svež petršilj in baziliko. Predno postrežemo posipamo s parmezanom.

Namig: za še bolj intenziven okus lahko svež paradižnik zamenjamo s sušenimi paradižniki.

V poletni številki revije Pet zvezdic pišemo o PINJOLI - oreščku, ki je eden izmed najboljših virov proteinov. Objavljamo tudi recept za na žaru popečene bučke s sirom in pinjolami.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: