Solata iz divjega riža in kumar

Divji riž

Sestavine:
(za 4 osebe)

2 skodelici divjega riža
1 sveža kumara
1 šalotka
pol lončka kisle smetane (lahko tudi več)
2 do 2,5 jedilni žlici limoninega soka
1 čajna žlička sladkorja
0,5 čajne žličke soli
0,5 žličke svežega kopra (peresasti lističi)

V skledi združimo kislo smetano, limonin sok, sladkor, sol in koprove lističe ter dobro premešamo. Na tanke rezine narežemo šalotko in obročke med sabo ločimo. Skupaj z na kocke ali tanke rezine narezano kumaro jo dodamo v omako. Dodamo še kuhan, dobro odcejen in ohlajen divji riž (kuhamo ga v vodi približno 40 do 50 minut). Vse skupaj dobro premešamo, pokrijemo in postavimo za kakšno uro ali dve v hladilnik. Ponudimo kot samostojno osvežilno solato ali malce nenavadno predjed (v tem primeru naj bo porcija manjša, saj je divji riž precej čvrst in zato nasiten).
Pa še to: Ste vedeli, da divji riž sploh ne sodi v družino rižev, ampak gre za vrsto vodne trave? Izvira iz Severne Amerike.

V septembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo tudi 1. del članka na temo RIŽA: Katere vrste riža poznamo ter kako pripravimo posamezno vrsto, recept za riževo solato, rižoto z bučo ter rižoto z lisičkami. Sodelujete lahko tudi v nagradnem kvizu, kjer bomo izžrebancu podarili 5 kilogrami vrhunskega riža Scotti.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: