Brokolijeva juha s kozicami

Brokolijeva juha s kozicami

Sestavine:
1/2 kg brokolija
25 dag očiščenih kozic
12 celih kozic
tekoča smetana
olivno olje
sol in poper

Opran in narezan brokoli damo v lonec ter prilijemo toliko vode, da je z njo prekrit. Kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut. Kuhan brokoli spasiramo s paličnim mešalnikom v vodi v kateri se je kuhal, tako da nastane gosta zmes. Popramo in solimo po okusu.
Očiščene in cele kozice na hitro prepražimo na olivnem olju, očiščene dodamo v juho, cele pa pustimo za dekoracijo. Juho nalijemo v krožnike, okrasimo s tekočo smetano za kuhanje ter celimi kozicami.

V septembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo še nekaj morskih receptov, ki so jih pripravili v Le Petit bar - restavraciji v Ljubljani: brancinov karpačo z jagodami in zelenim poprom, škampov kapučino, jakobove pokrovače z jabolkom in pasijonkino omako, tunin file z zelenjavnimi rezanci in teriyaki omako.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: