Brokolijeva juha s kozicami

Brokolijeva juha s kozicami

Sestavine:
1/2 kg brokolija
25 dag očiščenih kozic
12 celih kozic
tekoča smetana
olivno olje
sol in poper

Opran in narezan brokoli damo v lonec ter prilijemo toliko vode, da je z njo prekrit. Kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut. Kuhan brokoli spasiramo s paličnim mešalnikom v vodi v kateri se je kuhal, tako da nastane gosta zmes. Popramo in solimo po okusu.
Očiščene in cele kozice na hitro prepražimo na olivnem olju, očiščene dodamo v juho, cele pa pustimo za dekoracijo. Juho nalijemo v krožnike, okrasimo s tekočo smetano za kuhanje ter celimi kozicami.

V septembrski številki revije Pet zvezdic objavljamo še nekaj morskih receptov, ki so jih pripravili v Le Petit bar - restavraciji v Ljubljani: brancinov karpačo z jagodami in zelenim poprom, škampov kapučino, jakobove pokrovače z jabolkom in pasijonkino omako, tunin file z zelenjavnimi rezanci in teriyaki omako.

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: