Gratinirane buče s slanino

Buče

Sestavine:
1 kg rumene/jedilne buče
50 g masla
2 čebuli
125 g prekajene slanine
150 g kisle smetane
sol, poper
sir za posipanje

Priprava:
Olupljeno rumeno bučo narežemo na kocke in jih podušimo na maslu do mehkega. V posebni posodi prepražimo na drobno narezani čebuli ter na trakove narezano slanino. Popečeno slanino stresemo k bučam, dodamo še kislo smetano, sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo. Predevamo v pekač in posipamo z grobo naribanim sirom (izberemo sir, ki je primeren za gratiniranje - npr. edamec ali parmezan). Pečemo v pečici, ogreti na 150 °C, toliko časa, da se sir stopi in postane lepe zlate barve. Ponudimo lahko kot samostojno jed s solato ali kot prilogo glavni jed.

V oktobrski številki revije Pet zvezdic objavljamo še nekaj receptov z bučami in bučnimi semeni: bučna kremna juha, medaljoni v bučnem plašču s skutinim štrukljem, kunčji file z baziliko ob narastku iz muškatne buče, srnin zrezek na špinačni posteljici z bučnim pirejem.

Hofer To ni le kruh, to je okus tradicije.

Kruh si zasluži spoštovanje, zato pri HOFERju posvečajo posebno pozornost svežemu kruhu, ki ga odlikujejo visoki standardi kakovosti.

OGLASNO SPOROČILO

Več...
Tork

Kako do svojega izvoda

Kako do svojega izvoda revije Pet zvezdic

V reviji Pet zvezdic se za vsakogar najde nekaj zanimivega: